Met iDeal betalen
Home > Nieuws

Nieuws

Streamingdienst Viaplay komt op 1 maart naar Nederland. De dienst gaat 14 euro per maand kosten. Viaplay komt beschikbaar via een samenwerking met VodafoneZiggo en KPN, en als losse streamingdienst. Viaplay gaat onder meer de Formule 1 uitzenden.

LG komt met een software-update voor zijn televisie modellen van 2020 en 2021, zodat gebruikers de optie hebben om hun toestel automatisch de filmmakermodus te laten inschakelen bij content van de Prime Video-streaming die dat ondersteunt. 


Nieuw in het assortiment: Sony UBP-X700 Blu Ray Speler regio vrij | Mediahomeservice.nl

Samsung brengt zijn Neo QLED QN90A-tv met 4k-resolutie uit in de schermformaten 43, 50 en 98 inch in aanvulling op de bestaande formaten van 55", 65", 75" en 85" voor deze tv. Ook kondigt het Koreaanse bedrijf de komst van een grotere versie van zijn The Frame-televisie aan.
Prijzen en regionale beschikbaarheidsinformatie noemt Samsung nog niet. 


Aankondiging betreffende de Philips Hue + Spotify-integratie. Gebruikers kunnen hiervoor hun Hue- en Spotify-accounts koppelen in de Hue-app. Vervolgens kunnen ze hun Hue-verlichting laten reageren op muziek die Spotify afspeelt. De verlichting kan daarbij niet alleen de maat van beats weergeven, maar volgens Signify past de verlichting zich ook aan op het genre en de sfeer van muziek. Gebruikers kunnen daarbij zelf nog de helderheid en de kleuren aanpassen via de nieuwe Sync-tab van de Hue-app


Delta biedt voortaan standaard 1Gbit/s bij glasvezelabonnementen, waardoor binnenkort ook klanten met een 400Mbit/s-abo naar 1Gbit/s gaan. Daarnaast start het bedrijf met een 8Gbit/s-aanbod op plekken waar XGS-PON beschikbaar is.

Ziggo heeft 60.000 klanten in Leiden aangesloten op hun GigaNet, waarmee die internet met een maximale downloadsnelheid van 1Gbit/s en 50Mbit/s upload kunnen afnemen. Landelijk staat de teller op 3,5 miljoen GigaNet-aansluitingen.

Samsung brengt nieuwe versies van zijn microledscherm The Wall uit. Dergelijke schermen zijn opgebouwd uit losse panelen 80,6x45,3cm groot. De nieuwe versies ondersteunen 120Hz-weergave en 8k-resoluties. Een breedbeeldconfiguratie met een diagonaal van 1000 inch is mogelijk.


Op 17 augustus stopt het analoge radiosignaal via de kabel in Zoetermeer Daarmee maakt Ziggo ruimte op de kabel om het netwerk nog sneller en stabieler te maken. Luistert u analoge radio? We helpen u graag van analoog naar digitaal te schakelen. Want met digitale radio heeft u een ruim aanbod aan zenders met kraakhelder geluid.


Salora heeft nu ook QLED TV's met Android TV als smart platform. Een mooie combinatie.
Salora 55QLED440A | Mediahomeservice.nl


T-Mobile gaat glasvezelabonnementen aanbieden in Zoetermeer via een nog aan te leggen netwerk van Open Dutch Fiber. Het aanleggen begint in de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens. Einde 2021 worden abonnees aangesloten.

Nieuwe Ziggo-klanten die een complete-abonnement afsluiten, krijgen voortaan een Mediabox Next in plaats van de oudere Mediabox XL. De laatst genoemde krijgt een update.


Ziggo gaat de komende week een aantal nieuwbouwwoningen in Rotterdam voorzien van glasvezel; dat doet het bedrijf voor het eerst op deze schaal. Ook woningen in Den Haag en Arnhem zijn aan de beurt.Ziggo wil vanaf volgend jaar 'duizenden' woningen van glasvezelaansluitingen gaan voorzien, maar de snelheden stijgen vooralsnog niet.


De NPO zegt dat het de klachten over een slechte beeldkwaliteit van de uhd-beelden van het EK voetbal onderzoekt. Daarbij geeft de organisatie aan niet zeker te weten 'of het lukt het iedereen naar de zin te maken'.

Panasonic brengt op korte termijn een nieuwe versie van de UB9000-uhd-blu-rayspeler uit. Deze nieuwe versie is vrijwel geheel identiek aan het bestaande topmodel, op een nieuwe dac na. Dat was nodig, omdat de productiefaciliteit van de eerdere dac werd verwoest door een brand.


KPN heeft zijn app uitgebracht voor Android TV. Eerder was de app al beschikbaar voor smart-tv's van Samsung en LG, met deze versie moet hij ook werken op modellen van onder meer Philips en Sony.
KPN waarschuwt nog wel voor bugs, want de app bevindt zich in een testfase. De app is te downloaden in de Playstore..

Sony heeft nieuwe firmware uitgebracht om een HDMI CEC-probleem op te lossen voor een groot aantal televisies die van 2016 tot en met 2019 uitkwamen. Door de bug konden gebruikers hun televisie niet uitschakelen via externe apparaten.
Het gaat om firmware-update v6.7165 voor onder andere de A1-, AF8- en AG8-oled-tv's van Sony. Verder staat ook het lcd-topmodel van Sony uit 2016 in de lijst, de ZD9, naast de XE90 uit 2017 en de XF90 uit 2018. Het betreft televisies van de D-, E-, F-, en G-generaties die in de tweede helft van 2016 uitkwamen of in 2017, 2018, of 2019.


Ziggo gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten, dat het bedrijf het gebruik door klanten van andere modems dan die van de provider moet toestaan.


KPN gaat EK Voetbal op NPO1 ook in 4k-resolutie en met hdr doorgeven met een geschikte ontvanger namelijk de Arris VIP5202 of een ZTE ZXV8001

Ziggo geeft EK Voetbal in 4k met HDR door alleen op NPO1 met Mediabox Next

Nieuwe afstandsbedieningen toegevoegd op Afstandsbediening kopen - Originele of vervangende - Media Homeservice


Met de introductie van Panasonics nieuwe oledtelevisies in de JZ2000-serie maakt ook de HCX Pro AI Processor zijn debuut. De kunstmatige intelligentie hiervan verzekert optimaal beeld, zonder dat entertainmentliefhebbers steeds alle instellingen van hun televisie hoeven na te lopen.
Overigens verloopt dit proces heel geleidelijk. Kijkers hoeven dus niet bang te zijn dat ze de beeldinstellingen constant zien verspringen. Panasonic heeft de technologie dusdanig afgesteld dat de overgangsfase niet met het blote oog zichtbaar is.
Recente Panasonic-televisies staan onder filmliefhebbers niet voor niets hoog aangeschreven. Het bedrijf werkt al jarenlang samen met toonaangevende colouristen uit Hollywood. Daarbij is sprake van een wisselwerking, want deze professionals voeren hun kleurcorrecties tijdens de postproductie uit op monitoren van Panasonic. De adviezen die ze daarbij aan het bedrijf geven, worden doorgevoerd bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De JZ2000-tv’s hebben daar dus profijt van.
De voordelen van kunstmatige intelligentie stoppen niet bij de beeldkwaliteit. De techniek zorgt ook voor een verbeterde audiobeleving. De kans is groot dat sportfanaten bij de eerder genoemde voetbalwedstrijd eerst naar de voorbeschouwing kijken. De cpu zorgt er in dat geval voor dat de stemmen van de presentatoren extra duidelijk naar voren komen, bijvoorbeeld door ruis te onderdrukken.Klanten van Ziggo mogen vanaf in ieder geval eind deze maand hun eigen modem gebruiken. De Geschillencommissie heeft bepaald dat de provider dat moet faciliteren, na een klacht van een gebruiker.
De provider moet binnen 21 dagen na de publicatie op de website zetten hoe het mogelijk is om 'een eigen modem/router op de coax-aansluiting' aan te sluiten. Ook moet de provider 'het gebruik van een eigen modem/router faciliteren'. Dat betekent dat de regels vanaf uiterlijk 28 mei in werking treden.

Voor iedereen die wil kijken naar de Nederlandse publieke omroepen en de regionale zenders in de regio waarin het product wordt gebruikt, is de Nokia terrestrische ontvanger 6000 een perfecte oplossing. Deze zenders worden ongecodeerd (free-to-air) uitgezonden. Je hebt dus geen abonnement van een kabelaanbieder nodig!
 
De Nokia 6000 is daarom een ideale en goedkope oplossing voor in de caravan, camper, op de boot of in de vakantiewoning. Je hebt geen vaste aansluiting nodig, je kunt de ontvanger overal mee naar toe nemen. Zo kijk je ook op de camping deze zomer naar het EK Voetbal of Olympische Spelen.

Natuurlijk kun je de ontvanger ook thuis gebruiken, bijv. op zolder of achter in de tuin.LG behaalde in het eerste kwartaal van 2021 een record omzet en -winst, mede door de grote vraag naar oled- en duurdere NanoCell-lcd-tv's. De smartphonedivisie was LG's enige bedrijfsonderdeel dat minder winst maakte, al bleef de omzet wel gelijk met vorig jaar.

Samsung heeft zijn streamingdienst Samsung TV Plus voor TV's met Tizen na 2017 beschikbaar gemaakt in Nederland en België. Gebruikers van Samsung-tv's kunnen daarmee gratis naar twintig kanalen kijken. In Nederland en België krijgen gebruikers toegang tot zes lokale kanalen en veertien wereldwijde kanalen, zoals Rakuten, Euronews Live, Filmstream en Edgesport. De zenders hebben advertenties.


De Sony XR-A90J is het nieuwe oled topmodel van Sony. Hij is erg strak vormgegeven en wordt geleverd met een luxe afgewerkte afstandsbediening die is voorzien van toetsverlichting voor in het donker. Het oledpaneel is voorzien van een aluminiumfolie aan de achterzijde om de warmte te verspreiden. Hierdoor kan het kortstondig een hoge piekhelderheid weergeven. Het geluid klinkt goed en doordat het oledpaneel in trilling wordt gebracht, komt het geluid daadwerkelijk uit het scherm.


De Google Play Movies-app voor films is vanaf half juni niet meer te gebruiken op smart-tv's. Google waarschuwt dat bezitters van een televisie van Samsung en LG vanaf dan van de YouTube-app gebruik moeten maken om films te kopen en te huren.

Ziggo verhoogt de downloadsnelheden van bijna al zijn internet abonnementen en ook de uploadsnelheid gaat in veel gevallen omhoog, maar de maximale upload blijft 50Mbit/s. De veranderingen zijn het grootst bij de goedkoopste abonnementen.
De hogere snelheden gaan vanaf 12 april om 12:00 in. Wel even je modem resetten.
Het Giga-abonnement met 1000Mbit/s download en 50Mbit/s upload wijzigt niet.
Of er na aanleiding hiervan weer een prijsverhoging komt, is nog niet bekend.


Toegevoegd in shop LG 82UM7600 (mediahomeservice.nl)

Sommige Zuid-Koreaanse media melden dat Samsung Electronics in gesprek is met LG Display om de komende jaren miljoenen oled-tv-panelen te kunnen kopen. De president van displayafdeling van Samsung zegt dat het geruchten zijn. 


Toegevoegd in shop LG 32LM6380PLC | Mediahomeservice.nl

Toegevoegd in shop Soundmaster NR917: Soundmaster NR917 | Mediahomeservice.nl


Het nieuwe Panasonic OLED-assortiment
Naast het topmodel JZ2000, die eerder dit jaar gelanceerd werd door Panasonic, introduceert Panasonic nu ook de JZ1500, JZ1000 en de JZ980 serie in de OLED line-up! De nieuwe modellen zullen beschikbaar zijn in de inchmaten 65 en 55, en het nieuwe formaat 48 inch. 
Sharp brengt een 120"-lcd-monitor voor professioneel gebruik met een 8k-resolutie van 7680x4320 pixels uit. Volgens de fabrikant gaat het om het grootste 8k-scherm tot nu toe. Sharp 8M-B120C gaat ongeveer 240.000 dollar kosten.


HCX Pro AI Processor
Alle nieuwe OLED modellen zijn uitgerust met de splinternieuwe HCX Pro AI Processor. De processor draagt bij aan een optimale ervaring voor kijkers door zeer nauwkeurig te detecteren naar wat voor content gekeken wordt. De processor stelt hier automatisch de beeld- en geluidskwaliteit op af. Daarnaast ondersteunen de nieuwe OLED tv's, door de nieuwe processor, nu ook HDMI 2.1-functies en Game Mode Extreme: een modus die de inputlag tot de allerlaagste beperkt binnen de sector!
 
Panasonic's nieuwe LED tv's
Naast de nieuwe OLED modellen, kondigt Panasonic ook twee nieuwe LED-series aan voor 2021: de JX940-serie en de JX850-serie! Voor liefhebbers van sport en gamen, is de JX940-serie een uitstekende keus. Net als alle nieuwe OLED modellen, beschikt deze ook over de nieuwe HCX Pro AI Processor. KPN en het ABP(Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds) hebben een joint venture opgericht om glasvezel aan te leggen bij 700.000 huishoudens en 200.000 bedrijven in dorpen waar KPN nu alleen nog koper leidingen heeft liggen. Dit zal in de komende vijf jaar gebeuren.


De Formule 1 races zijn al beschikbaar in 4k, binnenkort ook voor Ziggo-klanten met een Mediabox Next, maar dat gaat nog niet gepaard met hdr. De Formule 1-organisatie begint dit jaar met tests om high dynamic range toe te passen bij uitzendingen.


Samsung heeft voor 2021 de adviesprijzen bekendgemaakt van de nieuwe televisies met miniledbacklight. De modellen Neo QLED-televisies 4k- of 8k-resoluties, krijgen prijzen die beginnen bij 1799 euro.
De meeste nieuwe tv-modellen komen vanaf april beschikbaar. Dat geldt voor de zogeheten Neo QLED 8K-modellen, te weten de QN800A en QN900A, maar ook voor de Neo QLED 4K-modellen. De goedkoopste uitvoeringen zijn de QN85A en QN95A met 4k-resolutie. Eerstgenoemde is er in 55"-formaat voor 1799 euro, het andere model heeft diezelfde beginprijs maar dan voor een 50"-versie.


LG, Samsung en Philips komen in 2021 met nieuwe LCD-televisies, uitgerust met minileds als backlight.
Het gebruik van minileds maakt het mogelijk om de backlight van de televisies onder te verdelen in meer dimbare zones, wat weer een verbetering van het contrast oplevert. 
Zo kunnen Mini LEDs tot 4096 gradaties van licht weergeven. De kijker geniet van het diepste zwart, de meest subtiele schaduwdetails, het helderste wit en de fijnste lichtnuances.


Sony gaat de nieuwe A90J OLED televisies begin april op de markt brengen. De adviesprijzen zijn bekendgemaakt, waaronder die van de 65"-versie. In Duitsland kost dat model 3499 euro en het 55 inch model zal starten bij € 2599,-. De A90J is het nieuwe topmodel van Sony's OLED-tv's. De prijzen van Duitsland zijn vaak gelijk aan die van Nederland.


 Nieuw in onze shop de Panasonic regio vrije Blu Ray speler de DMP-BDT167EG .
Speelt alle regio's voor DVD en Blu Ray. 
Panasonic DMP-BDT167EG regio vrij | Mediahomeservice.nl

Ziggo zendt het komende Formule 1-seizoen uit in een 4k-resolutie met 50fps. Klanten met de Mediabox Next-settopbox, kunnen de racewedstrijden in de hoge resolutie bekijken. De kijkers moeten ook een Ziggo-internetverbinding hebben.  Het nieuwe Formule 1-seizoen start op 26 maart

KPN komt met een iPhone-app op de markt waarmee iptv-abonnees op hun smartphone live tv kunnen kijken. Voor Android-smartphones zal op 6 augustus een app uitkomen, maar de telefoon moet wel minimaal Android 4.0 hebben.

 

Blijf op de hoogte!
Media Homeservice
Waaienberg 53
2716 PC Zoetermeer
Tel.: 079-3521406
info@mediahomeservice.nl
 

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vrij 9:30 - 19:30
zat 10:00 - 18:00
zon gesloten
24 uur online
 

Home  |  Contact  |  Hoe werken wij  |  Milieu  |  Leveringsvoorwaarden

©2023, Service Land  |  info@mediahomeservice.nl  |  Privacy policy  |  Partners