Met iDeal betalen
Home > Pagina

Werking LCD scherm

<< Terug

In de jaren 60 toonden wetenschappers aan dat vloeibare kristallen die gestimuleerd werden door een elektrische spanning de eigenschappen van doorgaand licht konden veranderen.
Door een speciale behandeling van twee glasplaten (rubbing) waartussen de vloeibare kristallen zich bevinden, zullen de kristallen zich richten naar de voorkeursrichting van de plaat. De richting van de ene plaat staat loodrecht op die van de andere plaat. Doordat de kristallen zich ook richten naar hun buur, zal er een spiraalvorm ontstaan van de ene plaat naar de andere. Ook het licht dat door deze kristallen gaat, zal een draaiing van 90? ondergaan.LCD liquid cristal display TFT polarisator glas backlight werking opbouw filter LCD-tv LCD-scherm

Indien we de platen op een geleidende laag aanbrengen en hier een spanning over plaatsen, zullen de kristallen zich echter allen op ??n lijn plaatsen, waardoor er geen draaiing meer optreedt. Door de spanning op die platen te regelen, kunnen we dus ook de polarisatie van het licht be?nvloeden.

Het licht komt aan ??n kant de LCD(Liquid Crystal Display) binnen, en wordt gestuurd volgens ??n polarisatierichting. Indien dit gepolariseerde licht door een polarisatiefilter moet, dan zal enkel het licht met de juiste polarisatie erdoor geraken. Door het be?nvloeden van de spanning over het kristal kunnen we dus ook het doorlaten van het licht be?nvloeden. Het LCD-scherm zal zelf geen licht uitstralen, zoals we wel weten van bij een horloge. Door achter de display een of meerdere lichtbronnnen(backlight) aan te brengen, kunnen we wel beelden zien. Kleuren krijgt men door bij iedere optische schakelaar een rood, groen of blauw filtertje aan te brengen. Het aantal kleurfiltertjes is ook gelijk aan het aantal dots.

 

Blijf op de hoogte!
Media Homeservice
Waaienberg 53
2716 PC Zoetermeer
Tel.: 079-3521406
info@mediahomeservice.nl
 

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vrij 9:30 - 19:30
zat 10:00 - 18:00
zon gesloten
24 uur online
 

Home  |  Contact  |  Hoe werken wij  |  Techniek  |  Leveringsvoorwaarden

©2023, Service Land  |  info@mediahomeservice.nl  |  Privacy policy  |  Partners